Вики Радева отново тройна шампионка

586

Виктория Радева / ШК Локомотив 2000/ отново спечели и трите титли на републиканското първенство по шахмат , което се проведе от 10 до 17 април в Новотел Пловдив в групите при момчета и момичета до 12,14,16,18 и 20 г.-отделно момчета и момичета.

Ученичката от НТГ „В.Левски” първо спечели за осма поредна година титлата по класически шахмат /момичета 16 г./като завърши със 100 % актив. Още кръг преди края Вики си осигури купата като разликата в класите бе повече от очевадна. Като шампион на България Радева ще представлява страната ни на Световното първенство в Уругвай при момичета до 16 г.

Вики веднъж е печелила медал от Световно първенство и сега е амбицирана да спечели втори медал. След приключването на класическия шахмат започнаха и надпреварите по рапид/ контрола на игра 20 мин./ и блиц/ 5 мин./ И в тези турнири Вики спечели титлите без никакви проблеми. Така за тези години Вики е спечелила над 20 републикански титли в различните видове шахмат. Прави впечатление в другите групи,че има състезатели , които са силни на класически шахмат и слаби на блиц и рапид. И обратното. При Радева обаче се наблюдава едно постоянство и в трите дисциплини, което говори освен за сериозна подготовка , но и за едно постоянство и правилно разпределение на силите в различните видове контроли.

Харесайте страницата на SportenPlovdiv.com тук и ще може да научавате по-бързо новините от спорта в Пловдив >>

SHARE