Сенчъри брейк и втора титла за Братислав Кръстев

292

Братислав Кръстев постигна втори триумф от началото на сезона в третия ранкинг турнир от календара на Българска Снукър Федерация. Брандо се справи на финала срещу Сашко Димитров с 4:2 фрейма и спечели турнира, който се проведе в спортен клуб „Академията“.

Всички състезатели се представиха на много високо през целия уикенд, като доказателство за това е един сенчъри брейк от страна на шампиона и над 10 халф-сенчъри брейка от различни състезатели.

Брандо реализира сенчъри брейк от точно 100 точки в двубоя си срещу Ивайло Пеков от 1/4 финалите, с което ознаменува добрата си игра през целия уикенд.

Братислав стартира с победи над пловдивчаните Христо Сираков (3:2) и Ивайло Пеков (3:1), а след това се справи и с младия Виктор Илиев на полуфиналите с 3:1. Малко преди това Илиев изненада по-опитния Георги Величков, побеждавайки го с 3:2 фрейма.

Финалният двубой започна равностойно като с брейк от 83 точки Братислав поведе с 2:1, преди резултата отново да бъде изравнен. Последваха два халфсенчъри брейка за бъдещия победител и крайното 4:2 за Кръстев.

В другия поток Сашко Димитров започна с победи над Даниел Младенов (3:0) и Жан Лаушман (3:2). След това Димитров се справи с победителя в последния турнир Теодор Чомовски след 3:2 фейма, което беше достатъчно да се касира на финала.

В националната ранглиста Братислав Кръстев продължава да води пред Теодор Чомовски, Георги Величков, Дейвид Давидков и Сашко Димитров.

Харесайте страницата на SportenPlovdiv.com тук и ще може да научавате по-бързо новините от спорта в Пловдив >>

SHARE