Пловдивското дерби отново през празни трибуни???

1929

Пловдивското дерби между Локомотив и Ботев, което трябва да се играе на 28 февруари или 1 март може да се проведе и пред празни трибуни, след безредиците на „Лаута“ днес.

Локомотив със сигурност ще бъде наказан с лишаване от домакинство, като съществуват няколко варианта, взависимост какво ще установи ДК към БФС и най-вече какво е описал делегатът на двубоя Стоян Велчев.

Най-логично изглеждане наказанието от 5000 лева и една среща лишаване от домакинство. В правилника е записано, че това е наказание за спиране на играта с последствия и навлизане на пистата от страна на феновете.

Част от феновете макар и малка част обаче навлязоха и на терена и това може да доведе до още по-жестоки наказания. Ако ДК към БФС прецени, че феновете са навлезли и на игралното поле, то тогава глобата е 15 000 лева и цели 3 двубоя с лишаване от домакинство.

Както е известно при последните подобни наказания, лишаване от домакинство се заменя с игра пред празни трибуни. По подобен начин бе наказан Ботев няколко пъти, като двубоите от този сезон срещу Пирин и първото Пловдивско дерби се играха пред празни трибуни.

Ако Локомотив получи най-тежкото наказание 15 000 лева и 3 двубоя от лишаване от домакинство, то тогава именно пловдивското дерби срещу Ботев ще влезе в един от тези три двубоя. За „смърфовете“ предстоят домакинства на Верея през този полусезон, Пирин и Ботев през втория.

Ако се стигне до тази ситуация за първи път в историята на дербитата между Ботев и Локомотив срещите ще останат „на тъмно“ за феновете…

Снимка: Кирил Бекяров

Харесайте страницата на SportenPlovdiv.com тук и ще може да научавате по-бързо новините от спорта в Пловдив >>

SHARE