Сподели

Мъжкият национален отбор ще играе с Полша, Иран, Куба, Финландия и Пуерто Рико в груповата фаза на Световното първенство по волейбол през 2018-а година. Това отреди тегленият днес жребий на бляскава церемония във Флоренция.

Момчетата на Пламен Константинов са водачи в Група D и ще изиграе всичките си срещи в зала „Конгресна“ във Варна.

В Група B, срещите от която ще се проведат в „Булстрад Арена“ в Русе, жребият събра Бразилия, Канада, Франция, Египет, Китай и Холандия.

За съжаление Пловдив няма да сред градовете домакин, след доста странно премахване на града ни от градовете домакини на шампионата.

Световното първенство в България и Италия е от 10 до 30 септември 2018г. Финалите са в Италия, а след първата група следват още две, а след това са полуфиналите и финалите.

Финалът е в Торино на 30 септември.

Снимка: cev.lu

Харесайте страницата на SportenPlovdiv.com тук и ще може да научавате по-бързо новините от спорта в Пловдив >>

1 коментар

  1. А, бе, вие нормални ли сте…. Залата във Варна събира едва 5000, а тази в София 12500…Това е Световно все пак!!! Отборът заслужава най-доброто, все пак сме сред 7-те най-добри отбори на планетата заедно с Русия, Сърбия, САЩ, Бразилия, Франция и Полша. Канада и Германия и Иран също се развиват с бързи темпове. Арена Армеец е нашия Колизеум!!!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР