Старшата на Академик загуби след здрава битка с обрати и нерви

258

Юношите старша възраст Академик Бултекс 99 загубиха от гостуващия Академик 17 Сф със 70:60 в оспорван мач, пълен с обрати и нерви, в зала Строител. Момчетата на старши треньора Димитър Чанков започнаха добре и след 4 тройки на Васил Дангалчев спечелиха първата четвърт с 2 точки аванс. В тези минути домакините играха отлично в защита и агресивно в атака. Гостите обаче разполагаха с 4-ма високоръстови състезатели, които постепенно овладяха борбата под коша. Въпреки това във втората четвърт пловдивчани дръпнаха със 7 точки след добри изяви на близнаците Петър и Стоян Итови, но малко преди почивката грешни решения в нападение доведоха до обрат. Също така фауловете натежаха и Итови трябваше да бъдат сменени. За 4 минути гостите направиха серия от 11:0 , поведоха с 6 точки, но тройка в последната секунда на Денис Камбуров стопи пасива на Академик Бултекс 99 само на 3 точки на полувремето.

В третата четвърт отново грешни решения в нападение, неизпълнение на тактическите задачи и слаба концентрация в редиците на домакините доведоха до 20 точки аванс на софиянци. В последната четвърт отборът на Димитър Чанков започна със зонова преса по целия терен и стопиха пасива на 6 точки 3 минути преди края. Две отворени стрелби на Найден Найденов обаче не влязоха и в крайна сметка домакините загубиха. В края на срещата прехвърчаха искри между играчите на двата отбора, но Чанков и старши треньора на мъжкия отбор Асен Николов успяха да охладят страстите.

Предупредих съдиите и делегата, че зрее напрежение, но никой от тях не взе мерки. Поздравявам Академик 17 Сф за победата, но не одобрявам провокативното поведение на някои състезатели на този отбор. За пореден мач имаме колебания в дефанзивен план и това ни пречи да натрупаме аванс. Доволен съм от 4-та част, всъщност загубихме мача в третата четвърт. Поздравявам и моите момчета, имаха настроение за битка, хвърлиха се здраво, но малко не ни достигна, коментира Димитър Чанков.

Харесайте страницата на SportenPlovdiv.com тук и ще може да научавате по-бързо новините от спорта в Пловдив >>

SHARE