Вики Радева втора в Панагюрище

257

16 годишната пловдивска надежда в шахмата Виктория Радева зае второ място на Опън турнира по ускорен шах, който се проведе през уикенда в Панагюрище. В 7-кръговата надпревара по швейцарска система с контрола на игра 15 мин. ученичката от НТГ „В. Левски“ бе изпреварена само от GM Николай Нинов / София/, а трети остана Кирил Димов / Пазарджик/.

Организаторът г-н Христо Костурков / ШК Оборище/ предложи отлични условия за игра на любителите на най-интелигентната игра. „Голяма чест за нас е,че в Новогодишния ни турнир участва толкова титулована шахматистка от световни и европейски първенства- WFM Виктория Радева“- с тези думи бе даден старта на шахматния празник. Около масата на пловдивчанката както подобава бе най-интересно и любителите с интерес наблюдаваха как с хладнокръвие и отработено спокойствие Радева побеждаваше тактически противниците.

Веднага след приключването на турнира тя и победителят получиха покана да се включат в турнира по класически шах през месец април догодина. Накрая Вики бе трогната от президента на клуба г-н. Петьо Караджов, който ѝ подари и специална тениска с надпис на името ѝ на гърба на тениската. В този шахматен празник взеха участие и доста деца от региона, както и няколко изявени момчета от София и Перник.

Харесайте страницата на SportenPlovdiv.com тук и ще може да научавате по-бързо новините от спорта в Пловдив >>

SHARE