Александра Начева и Лиляна Георгиева в топ 3 на най-добрите млади спортни таланти на България за 2017г.

864

Страхотните пловдивски таланти в леката атлетика Александра Начева и Лиляна Георгиева получиха поредно признание. Двете влязоха в топ 3 на класацията за Най-добър млад спортен талант за 2017г. на колегите от viasport.bg.

Церемонията се състоя за 7-ма поредна година, а участие в нея взимат единствено спортните журналисти. Тази година гласуваха общо 65 журналисти, сред които и главният редактор на SportenPlovdiv.com Валентин Видолов.

Лили завърши на третото място, а Алекс на втората позиция, за втора поредна година призът беше спечелен от плувеца Антъни Иванов. В десетката влезе и трета пловдивчанка – тенисистката Гергана Топалова, която завърши на 10-та позиция.

Точки получиха и други пловдивски таланти плувкинята Диана Петкова е 27-ма с 19 точки, а детето чудо в шахмата Виктория Радева е 29-та с 16. Юношата на Ботев Станислав Шопов е 33-та си 10 точки, а юношата на Локомотив и Ияд Хамуд, който в момента играе за юношите на Шефилд Уензди е 38-ми с 8, юношата на Ботев Кристиан Добрев е 44-ти с 5.

За най-добър отбор беше определен юношеският национален отбор по футбол до 19 години, а за най-добър треньор техният наставник Ангел Стойков.

За първи път се присъди и наградата „Воля за победа“, отличието получи състезателката по художествена гимнастика Дария Капсъзова.

Ето и призовата десетка за 2017 г.

10. Гергана Топалова, тенис

9. Александър Джорджев, таекуондо

8. Мирослава Минчева, стрелба

7. Йоана Илиева, фехтовка

6. Еми-Мари Тодорова, бокс

5. Христо Христов, вдигане на тежести

4. Адриан Андреев, тенис

3. Лиляна Георгиева, лека атлетика

2. Александра Начева, лека атлетика

1. Антъни Иванов, плуване

Специална награда „Воля за победа“, присъжда се за първи път

Дария Капсъзова, художествена гимнастика

Отбор на годината за 2017г.

Юношески национален отбор по футбол до 19 г.

Треньор на годината за 2017г.

Ангел Стойков, футбол

sportmedia.tv

Харесайте страницата на SportenPlovdiv.com тук и ще  може да научавате по-бързо новините от спорта в Пловдив >>

SHARE