Мария Петрова избрана за посланик на ФИГ за световното в София

388

Трикратката световна шампионка Мария Петрова ще бъде посланик на ФИГ на световното първенство по художествена гимнастика, което ще се проведе от 10 до 16 септември в София, съобщават от Международната федерация по гимнастика.

„Тази икона на българската художествена гимнастика е част от елитната група гимнастички, които са спечелили три световни титли в индивидуалния многобой. От 1993 до 1995 година Петрова е кралица на международната сцена, с общо девет световни титли, включително пет на отделните уреди и една отборно“, се казва в официалното съобщение на ФИГ.

Международната федерация по гимнастика избра 9 легендарни шампиони, които ще бъдат посланици на световните първенства през 2018 година във всички гимнастически дисциплини – спортна гимнастика, художествена гимнастика, батут, акробатика и аеробика. На останалите четири шампионата са избрани по двама посланици.

„Ние сме щастливи, че тези големи имена, които по свой начин са сътворили история в своята дисциплина и са повлияли за развитието на спорта си, се съгласиха да станат посланици“, каза президентът на ФИГ Моринари Ватанабе.

Харесайте страницата на SportenPlovdiv.com тук и ще може да научавате по-бързо новините от спорта в Пловдив >>

SHARE