СНИМКИ: Най-странният стадион на Световното в Русия

1212

По-малко от две седмици остават до началото на най-голямото спортно събитие за тази година – Световното първенство по футбол в Русия.

Новите стадиони за Мондиала са определено страхотни, а и отзивите за тях са само положителни.

Има обаче един стадион, който е много странен, но реално е направен с основна цел, за която рядко се мисли на големи форуми.

Става въпрос за съоръжението в Екатеринбург. „Екатеринбург Арена“ е стадион, който е построен още през далечната 1957, но основно е реновиран между 2006 и 2011г. През 2012г. на чисто новият обновен стадион се играе финалът за Купата на Русия.

От 2014 до 2017 започва основното обновяване на стадиона за Световното първенство, а към това обновяване се строи и най-интересна трибуна на световни първенства въобще в историята. Става въпрос за външна трибуна, която реално си е изцяло извън стадиона, а феновете на последните няколко реда ясно виждат и покрива на стадиона, въпреки че имат видимост на целия терен.

Причината за трибуната е желанието на ФИФА всички стадиони да са с минимум 35 000 седящи места, съоръжението без трибуната е с 27 000 места за зрители. От домакините правят новата трибуна, която после лесно ще бъде демонтирана, за да бъде върнат капацитета от 27 000 зрители.

Домакинските си мачове на стадиона играе Урал Екатеринбург, който играе в елита на Русия. Въпреки това отборът събира много малко публика като през миналия сезон дори има антирекорд от 1345 зрители. Едва три пъти за целия минал сезон мачове на Урал са посещавани от над 10 000 зрители, един път над 18 000 и два пъти над 20 000 в края на сезона.

С новата трибуна по време на Световното стадионът ще побира 35 696 зрители.

ФИФА удобрява проекта и ще станем свидетели на най-странният стадион на Мондиал.

Екатеринбург ще приеме четири срещи от груповата фаза на Световното.

Ето и кои мачове ще приеме стадионът: 

15 юни Египет – Уругвай

21 юни Франция – Перу

24 юни Япония – Сенегал

27 юни Мексико – Швеция

Снимки: интернет

Харесайте страницата на SportenPlovdiv.com тук и ще може да научавате по-бързо новините от спорта в Пловдив >>

SHARE