ВИДЕО: Пътешествениците за Мондиала в Русия – с колела и трактори

171

Остават броени часове до най-големият футболен форум Световното първенство по футбол. Тази година то ще се проведе в Русия, една страна, която не е много близо за повечето участници, а хилядите километри, които трябва да прекосят участниците ще бъдат със самолет. Повечето фенове също ще се предвижват със самолети, коли, микробуси, автобуси и влакове.

Някои обаче решиха да минат хиляди километра, за да подкрепят любимия си отбор с нехарактерни превозни средства и доста по-бавно от останалите. Това са пътешествениците на Мондиала, винаги имаме подобни хора, които определено са и малко луди, може би доста. Все пак те ще изминат хиляди километри напълно сами, пред сериозни предизвикателства и в тежки атмосферни условия.

Да започнем обаче с пътешествениците на Мондиала:

С трактор към Русия

Немецът Хуберт Вирт е на 70-години, но решава да тръгне на пътешествие от Германия до Русия, за да подкрепи настоящият световен шампион. Той тръгва с … трактор, бъчва и куче. Тракторът в случаят е основното превозно средство, а огромната бъчва, която е прикрепрена към трактора е като каравана, в която той спи, почива си от тежкия път и яде.

Самият трактор е произведен през 1936г. „Здравей, Москва!“, гордо стои върху возилото и носи оптимизъм, че пътуването все пак ще завърши. Освен това той има и куче, което да му прави компания.

В Беларус той бил гледан странно на границата, но след като всичките му документи били изрядни бил допуснат да мине границата, а след това отново в Беларус местни полицаи му направили проверка, но не само не го глобили, а предложили да му платят таксата за магистралата.

С колело през пустинята

Фахад Ибрахим Ал Яхия от Саудитска арабия пристигна в Русия с велосипед. Той вече е в Русия и дори присъства на открита тренировка на своите любимци. Ал Яхия заявява, че е мечтал още от 1998г. да подкрепи отбора, но успява чак сега. Решава да го направи с велосипеда си, а той преминава и през много тежки моменти, като проблеми с граничари и други премеждия, но стига до крайната си цел и за първи път ще подкрепи Саудитска арабия на голям футболен форум. Той изминава над 5000 км. до крайната цел.

Египтянин с колело мина и през България

Египтянинът Мохамед Нуфал пък беше единственият странник от пътешествениците към Русия, които преминаха и през България. Той също заложи на велосипеда си, като спи основно в хостели, но някои места получава и шанса да спи в гостоприемни непознати. Той тръгна подготвен за дългото пътуване от над 5000 км. с външни батерии, резервни части, втори телефон и оборудване за къмпинг.

Снимки: Интернет

Харесайте страницата на SportenPlovdiv.com тук и ще може да научавате по-бързо новините от спорта в Пловдив >>

SHARE