Финалите на аматьорската лига по баскетбол от петък до неделя в „Сила“

268

След 8 месеца битки по баскетболните терени в цяла България е време най-голямата баскетболна лига в България да излъчи своя Национален шампион! За трета поредна година, аматьорите от БГО Софтуер Баскетболна Лига ще проведат Национален нокаут турнир с най-добрите 8 отбора от цялата страна. От 60 отбора в цялата страна, само най-добрите, най-подготвените и най-организираните отбори от четирите региона на лигата (Запад, Център, Юг и Изток) получиха право на участие във финалния турнир, който е този уикенд 15-17 юни, в зала Сила, гр. Пловдив.

От регион Запад това са отборите Спортни Таланти /София/ и Спортни Настилки Зуум Дизайн /София/, от Център – Баш Мечките/В. Търново/ и Перестройка /В. Търново/, от Юг – Хебър /Пазарджик/ и Майна Таун/Пловдив/, от Изток – Светкавица /Търговище/ и Шоутайм /Варна/. Турнирът е елиминационен, което означава, че при дори една загуба отборът отпада от битката за трофея. Традиционно турнирът е придружен с много емоции и добро настроение на и извън баскетболния терен.

Тази година наши партньори в организирането на Националният турнир са БК Академик Бултекс 99 и комплекс СИ²ЛА, в който ще се проведат всички мачове. Първият двубой е на 15.06.2018 г. /петък/ от 14:00 ч., а големият финал ще е на 17.06.2018 г. /неделя/ от 14:00 ч. Всички мачове от турнира може да наблюдавате на живо в youtube канала на Баскетбол ТВ!

Харесайте страницата на SportenPlovdiv.com тук и ще може да научавате по-бързо новините от спорта в Пловдив >>

SHARE