Марица отпадна достойно в Шампионската лига от световния клубен шампион

1579

Марица отпадна от Шампионската лига след загуба с 0:3 (16:25, 15:25, 19:25) гейма като гост на световния клубен шампион Еджзаджъбашъ ВитрА (Истанбул). Маричанки обаче не приключват участието си в евротурнирите, те ще участва в турнира за Купата на ЦЕВ от месец януари.

Двубоят се игра в зала  „Бурхан Фелек“ в Истанбул, като маричанки бяха подкрепяни от сериозна агитка от Пловдив.

Световният клубен шампион поведе с 8:4 при първата техническа пауза. При 16:10 дойде втората техническа пауза. Геймът беше взет от домакините с 25:16.

Във втората част туркините поведоха отново с 8:4 при първата техническа пауза. При втората техническа пауза резултатът беше 16:11 за Еджзаджъбашъ. Световните клубни шампионки взеха втория гейм с 25:15.

Третият гейм започна много лошо и домакините поведоха с 8:1 при първата пауза. Втората пауза дойде при 16:10 за туркините. Въпреки лошото начало на гейма маричанки спечелиха най-много точки в последната част като при мачбол на туркините „жълто-сините“ записаха няколко поредни точки. Все пак мачът беше затворен след 25:19 за Еджзаджъбашъ.

Най-резултатна за Марица стана капитанката Радосвета Тенева с 10 точки, 8 добави Габриела Цветанова, а с по 5 се отчетоха Мария Данчева и Виктория Григорова.

Най-резултатна в срещата и за световния клубен шампион стана сръбкинята Тияна Божкович – 16.

Така шампионките на България ще продължат участието си в евротурнирите в турнира за Купата на ЦЕВ и ще се включат от 1/16 финалите в турнира. Като там те ще срещнат победителя от двойката между италианския Бусто Арсизио или белгийския Гент.

Еджзаджъбашъ пък очаква в третия предварителен кръг на Шампионската лига победителят от срещата между беларуския Минчанка (Минск) и финландския ХПК (Хямеенлина)

Статистика от двубоя вижте тук >>

СЛЕДЕТЕ ВСИЧКИ НОВИНИ ОКОЛО УЧАСТИЕТО НА МАРИЦА В ЕВРОТУРНИРИТЕ СЪС SPORTENPLOVDIV.COM ТУК >>

Харесайте страницата на SportenPlovdiv.com тук и ще може да научавате по-бързо новините от спорта в Пловдив >>

SHARE