Бивш национал направи нов пловдивски волейболен клуб и започна с победа в „А“ НВЛ

2289

Бившият волейболен национал Мартин Палийски, заедно със свои приятели и съотборници от дълги години, направи и регистрира нов клуб в Пловдив. Името на клуба е Строител, а мотото му е „Спортен клуб Строител – строим бъдещето“.

Идеята за клуба е дошла през това лято, а негов президент е именно Мартин Палийски, като всички други участници в него помагат с каквото могат. Целта пред СК Строител е да се върне Пловдив във волейболния елит на България. Сред останалите имена в отбора личи на опитният ветеран Красимир Стефанов и друг бивш национал – Станислав Петков-Балки. В тима се виждат и Стоян Вулджев, Николай Леков и Георги Михов, които през последните години играха в КВК Габрово.

Отборът на Строител вече започна участието си в първенството на А НВЛ (Югозапад). В първия си мач Строител успя да победи съгражданите си от Локомотив 1926 (Пловдив) с 3:1 гейма. Тимът на Локомотив се завръща в мъжкия волейбол след като преди година прекрати участието си във Висшата лига и мъжки отбор не съществуваше.

sportal.bg

Харесайте страницата на SportenPlovdiv.com тук и ще може да научавате по-бързо новините от спорта в Пловдив >>

SHARE