Ботев откриха треньора след дълго лутане

742

24 май 2017г. дата, която ще остане завинаги в историята на Ботев Пловдив. „Канарчетата“ спечелиха първия си трофей след 36-годишна суша. Те победиха хегемона в България Лудогорец с 2:1 и показаха, че не всичко е парите, а е важно себераздаването, сърцето и душата, за да се постигне нещо голямо.

Треньор на Ботев е пловдивчанинът Николай Киров – Белия. Той същност определено беше най-добрият вариант да поеме клуба. Ботев пробваха всякакви варианти минаха през много треньори, но основно хора, които не са пловдивчани и нямат представа какво е Ботев.

Факта е, че се запази и друга тенденция – Ботев да печели трофея с пловдивчанин. А именно през 1962г. с Георги Генов – Джогата, през 1981г. с Динко Дерменджиев – Чико и през 2017г. с Николай Киров – Белия.

Киров дълго време работеше в клуба като директор на школата. Школа, която също постигна не малко успехи и сложи край на една дълга пауза без трофеи, точно под негово ръководство. Пловдивчани спечелиха три купи с набор 2001 (две Купи на БФС и една на републиканското първенство) набор 96 спечели и републиканското първенство, тогава треньор на тима беше сегашният наставник и помощник-треньор на първия отбор Иван Кочев. Белия водеше и Марица и Спартак в силните им години в близкото минало, когато и двата тима играеха в „Б“ група и бяха на челни места.

Кочев и Киров се оказаха точната комбинация за Ботев. „Канарчетата“ направиха исторически сезон не само със спечелването на Купата. Те постигнаха не малко исторически резултати този сезон и заличиха няколко негативни серии.

Ботев откри точната комбинация и тя е треньорите на клуба да бъдат пловдивчани, а не треньори с големи претенции които не успяха да направят нищо.

Валентин Видолов/SportenPlovdiv.com

Всички новини след триумфа на Ботев следете със SportenPlovdiv.com тук >>

Харесайте страницата на SportenPlovdiv.com тук и ще може да научавате по-бързо новините от спорта в Пловдив >>

SHARE