ИСТОРИЧЕСКА, ВЕЛИКА, УНИКАЛНА МАРИЦА!!! ШАМПИОНКИТЕ СЕ КЛАСИРАХА ЗА ГРУПОВАТА ФАЗА НА ШЛ, СЛЕД БРУТАЛНА ДРАМА В КРАСНОЯРСК

6449

Шампионът на България Марица Пловдив постигна най-великия си момент в клубната история!!! Пловдивчанки се класираха в груповата фаза на Шампионската лига, след брутална драма и след като се върна от ада, губейки 0:2 и спечели с 3:2 гейма и златен гейм.

Енисей тръгна с три точки аванс, но маричанки не само изравниха, но и поведоха при първата техническа пауза – 8:7 за шампионките на България. Рускините успяха да направят серия при втората пауза и след 16:13 имаха три точки аванс при втората пауза. След 25:20 домакините поведоха с 1:0.

Вторият гейм стартира с 8:6 за Енисей при първото техническо прекъсване. Второто дойде при 16:12 руския тим. След 25:19 Енисей поведе с 2:0.

Третата част Марица имаше точка аванс при първото техническо прекъсване 8:7. Втората техническа пауза шампионките имаха чудесен аванс от пет точки – 16:11. След 25:22 маричанки намалиха резултата и останаха в играта – 2:1.

Първата пауза във четвъртия гейм дойде при 8:5 за Марица. Маричанки направиха аванс, но при втората техническа пауза Енисей поведе с 16:15. Марица показа характер и поведе с 4 точки аванс – 23:19, но Енисей направи серия и стигна до мачбол – 24:23, който беше отразен от маричанки, последва нов шанс рускините да затворят срещата, но Марица отново спаси мачбола. След това шампионките стигнаха до геймбол и го реализираха след грешка в полето на Енисей – 27:25 за Марица и мачът влезе в тайбрек – 2:2.

Шампионките стартираха чудесно тайбрека и поведоха с 8:4 при смяната на полетата. Така след 15:12 Марица спечели двубоя с 3:2 гейма, изравни резултата от двете срещи след загубата в Пловдив с 2:3 и вкара мача в решителен златен гейм, който щеше да определи кой от двата отбора ще игра в групите на Шампионската лигa.

Чудесна започна и „златният гейм“ за Марица, които поведоха с 8:5. След 15:10 маричанки постигнаха най-великия си момент, класираха за груповата фаза на Шампионската лига и стана първият български женски волейболен тим, който се класира за групите на Шампионската лига.

За Марица Таня Петкова и Кремена Каменова станаха най-резултатни с по 18 точки, а 13 добави Нася Димитрова.

За победителките Наталия Малик стана най-резултатна със 17 точки.

Статистика от двубоя вижте тук >>

Снимка: cev.lu

СЛЕДЕТЕ ВСИЧКИ НОВИНИ ОКОЛО УЧАСТИЕТО НА МАРИЦА В ЕВРОТУРНИРИТЕ СЪС SPORTENPLOVDIV.COM ТУК >>

Харесайте страницата на SportenPlovdiv.com тук и ще може да научавате по-бързо новините от спорта в Пловдив >>

SHARE