Днес става ясно кой ще е Спортист на Пловдив за 2017г.

670

Днес от 19:00ч. в Гранд Хотел Пловдив (бившият Новотел) ще се проведе традиционната церемония Спортист на Пловдив за 2017г.

За първи път в класацията участие взима отбор, това е ВК Марица, който направи златен дубъл в България и стана първият български женски волейболен клуб влязъл в групите на Шампионската лига. Именно маричанки са основните фаворити да спечелят отличието. Световният вицешампион по джудо Янислав Герчев също е сред фаворитите. Общо 22 спортисти бяха номинирани в класацията, а днес ще стане ясен и топ 10.

Доста оспорвана ще бъде борбата за Млад спортен талант между най-добрите ни лекоатлетки Александра Начева втора на Световното  и Лиляна Георгиева. Сред номинираните се още гребецът Рангел Кацарски, невероятният талант в шаха Вики Радева, смятаната за бъдеща номер 1 в българското плуване Диана Петкова, европейският шампион по джудо Иван Пановски и много други спортни таланти. Общо 23 млади спорти таланти бяха номинирани, като днес ще бъде обявен топ 10.

През миналата година състезателката по кану-каяк Станилия Стаменова спечели отличието, което беше второ поредно за нея след това през 2015г.

Харесайте страницата на SportenPlovdiv.com тук и ще може да научавате по-бързо новините от спорта в Пловдив >>

SHARE