Две легенди на пловдивския спорт получиха „Венец на победителя“

456

Две от най-големите легенди на пловдивския спорт Николай Бухалов и Христо Бонев получиха „Венец на победителя“ на Нощта на шампионите церемония организирана от Министерството на младежта и спорта.

„Венец на победителя“ се дава на изтъкнати личности на български спорт, които са чествали кръгли годишнини през 2017 г. Отличието Бухалов и Бонев получиха от министъра на младежта и спорта Красен Кралев. Останалите легенди, които бяха отличени са Йордан Лечков, Иван Лебанов, Методи Савов и Петър Киров.

В категория „Млад спортист на България до 14 години“ за 2017 г. победител е Александър Джорджев (таекуондо WTF), който стана световен шампион за кадети. Той и неговият треньор Христо Михалчев получиха премии по 5000 лева.

В категория „Млад спортист на България до 18 години“ за 2017 г. победител е Антъни Иванов (плуване), осми на 200 м бътерфлай от световното първенство за мъже и бронзов медалист в същата дисциплина от световното първенство за младежи. Той получи премия от 10 000 лева, а личният му треньор Николай Вакареев – премия от 5000 лева.

В категория „Млад спортист на България до 23 години“ за 2017 г. победител е Даниел Асенов (бокс), който стана европейски шамппион по бокс за мъже и спечели купа „Странджа“. Той получи премия от 10 000 лева, а неговият треньор Димитър Мутафов – премия от 5000 лева.

В категория „Спортист с увреждания на България“ за 2017 г. победител е Ружди Ружди (лека атлетика), който стана световен шампион и световен рекордьор на гюле. Неговата премия беше 10 000 лева, а на неговия треньор Радостин Тодоров – 5000 лева.

В категория „Отбор на България“ за 2017 г. победител стана националният ансамбъл по художествена гимнастика в състав Мадлен Радуканова, Симона Дянкова, Лаура Траатс, Теодора Александрова и Елена Бинева. Те се класираха три пъти на първо място, пет пъти на второ и веднъж на трето за световната купа и спечелиха сребърен и бронзов медал на световното първенство. Чек за премия в размер на 50 000 лева им беше връчен от Славчо Атанасов, председател на Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта в Народното събрание.

В категория „Треньор на България“ за 2017 г. победител стана Весела Димитрова, треньор на националния ансамбъл по художествена гимнастика. Тя получи премия от 50 000 лева от изпълнителния директор на БСТ Дамян Дамянов.
В категория „Спортист на България“ за 2017 г. победители очаквано станаха Григор Димитров (тенис) и неговият треньор Дани Валверду.

Снимка: Министерство на младежка и спорта

Харесайте страницата на SportenPlovdiv.com тук и ще може да научавате по-бързо новините от спорта в Пловдив >>

SHARE