България завърши разочароващо представянето си на Олимпиадата

443

Последните българи на Олимпиадата в Пьонгчанг днес не оправдаха очакванията. Най-големите надежди бяха към Радослав Янков в сноуборда, който обаче отпадна в квалификациите.

Янков не успя да преодолее квалификациите в сноуборда в паралелния гигантски слалом, завършвайки на 19-ото място. 28-годишният Янков даде общо време от двата манша 1:26.04 минути. Така той не успя да влезе топ 16 и да продължи към осминафиналите.

При жените в сноуборда Теодора Пенчева завърши на 27-то място и също отпадна в квалификациите. Тя завърши с общо време 1:38.63 мин.

Последният наш представител днес, а и за цялата Олимпиада Веселин Цинзов участва в  50 км класически стил в ски бягането, но не успя да завърши. Завършиха общо 63-ма състезатели, а Цинзов беше нареден на 64-то място с останалите 7, които не завършиха.

Така българите на Олимпиадата завършиха с едва две места в топ 15. Владимир Зографски завърши 14-та на Малката шанца в ски сковете, 12-то място за Веселин Цинзов и Йордан Чучуганов в ски бягането и най-успешното ни представяне направи Сани Жекова в сноуборда, тя завърши на 6-то място.

Утре на закриването на Олимпиадата наш знаменосец ще е ски бегачът Йордан Чучуганов, в последния ден от игрите нямаме българско участие.

Снимка: БОК

Харесайте страницата на SportenPlovdiv.com тук и ще може да научавате по-бързо новините от спорта в Пловдив >>

SHARE