Вики Радева отново тройна шампионка

468

Виктория Радева / ШК Локомотив 2000/ отново безапелационно стана тройна републиканска шампионка на държавните индивидуални първенства по шахмат във възрастови групи до 12,14,16,18 и 20 г. отделно за момчета и момичета.

Турнирите по класически шахмат, ускорен и блиц се проведоха в Гранд Хотел Пловдив в периода 1 до 8 април. Ученичката от НТГ не даде никакъв шанс на противничките си и отново завоюва титлите и  в трите категории  като завърши със 100 % актив-не само без загуба , но и без нито едно реми!

Зад деветата поредна републиканска титла на Вики стои много труд и постоянство, както и сериозна подготовка с треньора й – бившия състезател от националния отбор GM Александър Делчев. Противничките на Вики дотолкова бяха обезверени и невярващи в собствените си сили, че някой от тях дори  решиха в сутришните кръгове да не играят с нея,  предпочитайки  да поспят до късно.

Вики Радева се включи в първенството веднага след силен турнир в Скопие, където тя стана първа при жените. Преди 2 месеца 16-годишната пловдивчанка бе и първа при жените на 40-ия Мемориал „Георги Трингов“. Сега Вики има 2 седмици да навакса с уроците в Търговската гимназия като тя ще разчита отново на подкрепата на съучениците си. От 20 до 29 април тя ще се включи и в Световното първенство до 17 г., което ще се проведе в Дурес, Албания.

Харесайте страницата на SportenPlovdiv.com тук и ще може да научавате по-бързо новините от спорта в Пловдив >>

SHARE