„Цар Симеон 1898“ с две трети места на колоездачна купа „Долчини“ – По пътя на римляните“

289

С две престижни трети места се завърнаха колоездачите на пловдивския велоклуб „Цар Симеон 1898“ от силното международно колоездачно състезание за купа „Долчини“ – „По пътя на римляните“. Надпреварата се проведе на териорията на общините Разлог и Банско и събра над 150 колоездачи от 5 държави.

В колоездачния критериум на 42 километра /със спринтови обиколки/, при жестока конкуренция младежкият национал на „Цар Симеон 1898“ Иван Алберт Ажи направи силна езда и извоюва третото място при мъжете. Първи стана бившият негов съотборник в пловдивския тим Стефан Христов, който сега кара за „Несебър“, а втори Велико Стойнич от национналния отбор на Сърбия.

В общия старт на 124 километра млададата надежда на „царистите“ Трайко Черпоков също зае третото място като финифира след сърбина Джордже Джурич, който наскоро стана победител в международния колоедачен морски тур „Мемориал Димитър Янков“ и нашия Гавраил Стефанов от тима на „Янтра Исполин“ – Габрово .

При ветераните в изкачването на Вихрен по шосе за купа „Долчини“, пловдивчанинът Петър Дашев се класира трети, като бе изпреварен от само от Цветан Иванов и габровецът Веселен Минчев.
Международната колоездачна купа „Долчини“ – По пътя на римляните“ бе от календара на Българския колоездачен съюз и от догодина ще се превърна в традиционно състезание.

Харесайте страницата на SportenPlovdiv.com тук и ще може да научавате по-бързо новините от спорта в Пловдив >>

SHARE