Ужасно! Един от малкото хубави стадиони в България и любим на бултрасите тъне в бурени

452

Само преди година стадион „Лазур“ прие четири важни срещи, които се оказаха и исторически за Ботев. Тимът изигра три домакински двубоя от Лига Европа – две победи и едно равенство и вдигна Суперкупата на България във финал срещу Лудогорец, единствената Купа, която липсваше във витрината на клуба.

Година по-късно стадионът тъне в забрава, бурени и разрушение. Драмата със стадиона е огромно от години, той е собственост на бизнесмена Митко Събев, а двата бургаски тима Черноморец и Нефтохимик не играят на най-големият стадион в града. През изминалия сезон след срещите на Ботев стадионът беше ползван и от тима на Поморие, който играеше домакинските си срещи там, а през втория полусезон поморийците играха още една среща на съоръжението на 13 май срещу Струмска слава.

Преди година Ботев също имаше проблеми със стадиона, защото от УЕФА обявиха доста предписания за обновяването на съоръжението, за да приеме Ботев срещите от Лига Европа. Промените бяха извършени и стадионът прие двубоите. Ако обаче Ботев се беше класирал за плейофите в Лига Европа тимът нямаше да играе в Бургас, защото стадионът не получи лиценз за плейофите.

Отдавна из Бургас се говори, че един от малкото хубави стадиони в България ще бъде продаден и на негово място ще се издигне жилищен комплекс. Това най-вероятно няма да се случи тази година, но нищо чудно от следващото лято това да стане.

Така стадион, който е символ на четвъртия град по големина в България и стадион с много история и за българския футбол, тук е играл и националният отбор, ще бъде най-вероятно разрушен….

Снимка: Фейсбук страница Върнете стадион Лазур на Бургас

Харесайте страницата на SportenPlovdiv.com тук и ще може да научавате по-бързо новините от спорта в Пловдив >>

SHARE