Огромен медиен интерес за световното първенство по гребане в Пловдив

429

Над 140 журналисти са подали до момента заявки за акредитация за световното първенство по гребане за мъже и жени, което ще се проведе в Пловдив от 8 до 16 септември.

Интересът към шампионата е огромен, като се очакват журналисти от най-реномираните световни медии, сред които „Ройтерс“, „Франс Прес“, „Асошиейтед Прес“, „Синхуа“ и др. На финалната кула се изграждат и специални студия за ВВС, ARD, ZDF и БНТ.

„Присъствието на толкова много чуждестранни журналисти е огромна реклама за Пловдив и България. Ние имаме самочувствието на опитни организатори и аз съм убеден, че ще покажем на света града и държавата си в най-добрата възможна светлина“, заяви председателят на организационния комитет Иван Попов.
Окончателният състав на България за първенството ще бъде определен след Европейското за мъже и жени до 23 години в Брест, на което ще участва Десислава Георгиева. Както е известно двамата ни водещи в момента гребци Кристиан Василев и Борис Йотов ще участват на двойка скул.

Първенството ще бъде посетено и от президента на Международния олимпийски комитет Томас Бах.

Гребният канал в Пловдив вече е напълно готов за старта на шампионата и през този уикенд ще бъде тестван по време на Балканиада за юноши и девойки младша и старша възраст.

Харесайте страницата на SportenPlovdiv.com тук и ще може да научавате по-бързо новините от спорта в Пловдив >>

SHARE