СНИМКИ: Още една пловдивска легенда се завръща! В Пловдив ще има отново женски баскетбол

741

Женският баскетболен отбор на Академик (Пловдив) беше възстановен. Тимът направи първата си тренировка в зала „Сила“ днес, на връх деня на Пловдив.

Новият отбор ще играе в елитната ни група в баскетбола. Както е известно през миналия сезон се реши отборите от НБЛ и „А“ група да се обединят в единна група.

Тимът все още търси и стабилни финанси, като призова пловдивския бизнес да помогне за възраждането на отбора. Октомври месец се очаква началото на новия сезон, като все още не е ясно кои отбори ще участват в елитната ни група. Очаква се те да бъдат поне 8.

Звездата на отбора ще бъде една от най-успешните пловдивски баскетболистки в последните 20 години Вера Перостийска. Тимът ще сплав от млади таланти и опитни състезателки. Всички момичетата са от Пловдив, Асеновград и региона. Президент на клуба е легендарната състезателка и треньорка на Академик Тодорка Николова, администратор е Пламен Стоянов, който е бивш президент на Асеновец, треньори ще са Елена Петрова и Кирил Стоянов.

На първата тренировка на отбора присъства и един от стожерите на пловдивския баскетбол Станко Стоянов.

От 11 години пловдивски баскетболен отбор не е имал участие в първото ниво на баскетбола ни при жените. За последно Академик имаше женски отбор през сезон 2011/2012, но тогава във второто ниво на женския ни баскетбол.

Очаквайте утре подробности за състава на тима, както и какво казаха президентът на клуба Тодорка Николова, администраторът Пламен Стоянов, баскетболният алманах на Пловдив Станко Стоянов и Вера Перостийска.

Харесайте страницата на SportenPlovdiv.com тук и ще може да научавате по-бързо новините от спорта в Пловдив >>

SHARE