Писта Дракон посреща четвърти кръг на Eneos Cup

274

Писта „Дракон“, намираща се край пловдивското село Калояново ще бъде домакин на четвъртия кръг от автомобилното състезание Eneos Cup. През тази година надпреварата е част от Националния шампионат по автомобилизъм на затворен маршрут и писта. Този кръг бе предвиден да се състои на „Писта Стара Загора“, но ремонтите, които се извършват в града не позволиха състезанието да се проведе там. Това принуди организаторите да преместят старта.

Именно в Стара Загора, в демонстрационно състезание през миналата година пилотите от Eneos Cup направиха дебют на градска писта. На пистата край Калояново пък се проведе целият миналогодишен шампионат.

За сезон 2018 вече изминаха три състезания, две от които бяха спечелени от Венцислав Станев. Той финишира първи в Бургас и Хасково. Третия кръг, който се проведе в Русе бе спечелен от Кольо Карастоянов.

Eneos Cup е едномарков шампионат в който се състезават пилоти с 8 еднакви автомобила Audi A4. До момента се проведоха три състезания от проекта на пловдивския клуб КА-2 Рейсинг и Омникар България.

Класиране преди старта на писта Дракон:

1. Венцислав Станев – 68т.
2. Кольо Карастоянов – 55т.
3. Христо Чаков – 45т.
4. Денислав Терзийски – 32т.
5. Ташо Ташев – 30т.
6. Васил Александров – 26т.
7. Антоний Тонев – 14т.
8. Николай Петров – 10т.

Харесайте страницата на SportenPlovdiv.com тук и ще може да научавате по-бързо новините от спорта в Пловдив >>

SHARE