България загуби от САЩ и остана с минимални шансове за топ 6 на Световното

995
fivb.org

България загуби с 0:3 от САЩ в седмия си мач на Световното по волейбол за мъже и втори във втората групова фаза в София.

Първата техническа пауза в първия гейм дойде при 8:6 за САЩ. При 16:13 дойде второто техническо прекъсване, а след 25:20 геймът беше затворен от янките.

Във втория гейм САЩ поведе с 8:5 при първата техническа пауза. При 16:9 за янките дойде втората техническа пауза. След 25:20 САЩ взе и втория гейм.

Момчетата на Пламен Константинов поведоха с 8:6 при първата техническа пауза. САЩ обаче обърна резултата и поведе с 16:13 при втората пауза. Мачът беше затворен с 25:18 от янките.

Утре България играе последния си мач във втората групова фаза срещу Канада от 20:40 отново в София.

С тази загуба България е на второто място в групата си с 12 точки, а САЩ спечели групата и вече е с актив от 19 и продължава и без загуба на шампионата. Утре националите трябва да победят чисто Канада, но вече трябва да разчитат и на грешки в другите групи, за да се класират за топ 6. На този етап националите трябва да стискат палци Италия да победи Русия, мачът се играе в момента, а утре руснаците да загубят и от аутсайдера в групата им Финландия.

SHARE