Специалния отбор на Академик Бултекс 99 с отлично представяне и страхотни емоции в Италия

156

Специалният отбор по баскетбол на Академик Бултекс 99 за деца с интелектуални затруднения, който вече втора година се подготвя и участва в различни състезания, отново се представи отлично.

В Казерта, Италия, момичетата и момчетата, водени от спортния директор на клуба Тина Димитрова и треньорът от школата Йордан Иванов, демонстрираха своите умения и показаха на всички, че за спорта и положителните емоции няма бариери. Събитието се състоя през изминалия уикенд, а усмивките и щастливите лица на децата казват всичко! Припомняме, че през юни отборът на Академик Бултекс 99 игра на световния шампионат за деца с интелектуални затруднения в Болоня.

Наред с чисто спортната част състезателите имаха възможност да посетят кралския дворец Реджа ди Казерта – някогашна резиденция на неаполитанските крале, най-големия дворец, построен през 18 век в Европа. А най-голямата изненада бе посещението им на Пожарната в Казерта. С огромно търпение и невероятно отношение пожарникарите разказаха за работата си и за това колко опасности крие играта с огъня.

Харесайте страницата на SportenPlovdiv.com тук и ще може да научавате по-бързо новините от спорта в Пловдив >>

SHARE