Академик Пловдив жени загуби много тежко от Берое

74

Берое Стара Загора очаквано записа убедителна победа срещу далеч по-младия и неопитен тим на Академик Пловдив в среща от женската А група. Баскетболистките на Таня Гатева се наложиха над своя съперник със 117:35 пред собствена публика.

Домакините взеха инициативата от началните минути и нито за момент не изпуснаха водачеството си. Най-сериозно предимството им бе в стрелбата за две точки (70% срещу 20% за съперника) и в подкошието (61 борби срещу 24).

Академик не успя да вкара повече от 11 точки за една част, а в две от тях дори не мина двуцифрения брой. Берое Стара Загора дръпна с 27:10 само след десет минути игра, а на почивката вече водеше с 42 точки при 58:16. Последната част започна при преднина от 68 за домакините, а до края те направиха успеха си още по-изразителен.

Александра Петрова бе най-резултатна за победителите с 26 точки, като тя овладя и 11 борби. Габриела Николова наниза 22 точки, с 14 точки и 14 борби е Евгения Нацкина. Карина Константинова завърши с трипъл-дабъл от 10 точки, 10 асистенции и 10 отнети топки. Христина Тютюнджиева се отчете с 10 точки и 9 борби.

За Академик единствено Маргарита Чипова завърши с двуцифрен актив от 11 точки.

bgbasket.com

Харесайте страницата на SportenPlovdiv.com тук и ще може да научавате по-бързо новините от спорта в Пловдив >>

SHARE