СНИМКИ: Красен Кралев откри обновената зала на СКЛА Ботев Пловдив

409

Обновената закрита лекоатлетическа писта на СКЛА „Ботев“ Пловдив на ул. „Ясна поляна“ на Гребната база срещу Младежкия център, където тренира олимпийската и световна шампионка в тройния скок за девойки Александра Начева беше официално открита. Парите за обновяването на залата са от министерството на спорта.

Преди минути министър Красен Кралев, областният управител Здравко Димитров, кметът Иван Тотев, заместникът му кметът Георги Титюков и младежката олимпийска и световна шампионка Алекс Начева прерязаха лентата на новата писта в зала Ботев. На откриването бяха още изтъкнатите пловдивски спортисти и треньори Ива Пранджева и Тезджан Наимова. Инвестицията е за настилката е 139 000 лева. „Без нормални спортни бази няма голям спорт. Дано малките пловдивчани се заразят от постиженията на Алекс Начева и Габриела Петрова и започнат да тренират.“, заяви министър Кралев.

“За да бъдат рентабилни големите зали, там непрекъснато трябва да има концерти и спортни мероприятия, както и хора, които да ги разработват. За съжаление, липсват мениджъри в областта на спорта. Не е достатъчно само залите да бъдат построени, някой трябва да ги управлява след това. Държавата не може да ги финансира пряко”, коментира още Кралев.

Харесайте страницата на SportenPlovdiv.com тук и ще може да научавате по-бързо новините от спорта в Пловдив >>

SHARE