СНИМКИ И ВИДЕО: Киров и Зафиров преди началото на полусезона, подготовката, трансферите и остава ли Неделев

131

Старши треньорът на Ботев Николай Киров и спортният директор Адалберт Зафиров дадоха съвместна пресконференция преди първата тренировка на Ботев за новата година.

„Поздравявам Ви за настъвпането на новата година, здраве щастие и ползотворна работа. Два етапа първият етап тук на наща база ще се проведе от 9 до 23 ще бъдем в лагерна обстановка в Коматево. От 24 сме в Анталия и пет контролни срещи ще изиграем там. Прибираме се в България и ще изиграем още една контрола срещу Несебър. 24 състезатели започваме, имаме няколко отсъстващи. Крис Добрев има изпит в училището и няма как да вземе участие. Даниел Кайзер ще се прибере на 9-и, аз го пуснах да се прибере тогава. Диого Кампос на осми, Густаво и Джонатан на 10-и януари. Имаме устна договорка с Кайзер, другата седмица ще подпише нов договор. Серкан има предварителен договор с Лудогорец, започва подготовка с нас. Стелиян Николов, Слави Шопов и Станислав Работов започват подготовка с нас. Гледаме и търсим заместник на нов нападател. Винаги когато има изходящ трансфер вземаме заместник. Трябва да намерим точния човек, за да може да вкарва голове. В България може да има футболисти, които могат да заменят Стивън. Неделев заслужаваше да е по-напред в класирането. Трябва да отдадем значимото на тримата призьори. Ще е трудно, първата ни цел е влизане в първата шестица. Трите играча, които бяха под наем във Втора лига започват с нас днес. Има запитване за още един, а Мартин Димитров иска да бъде под наем в Царско село.“, заяви Киров.

„Няма преговори със Серкан от Лудогорец, ние ще го ползваме. Ако има добра оферта можем и да се разделим с него. Няма друга оферта, която да е постъпила. С Кайзер е въпрос на време. За сега няма запитване за Тодор Неделев от Китай. Слави Шопов е професионален състезател на Ботев, няма нужда от убеждаване. Остава си при нас, единственият вариант да отиде в Италия е да постъпи добра оферта. Те искат да го вземат под наем за без пари, на този етап не сме съгласни да го пусне. Ако има оферта за под наем за тези шест месеца можем да имаме преговори. Има клауза в договора на Слави Шопов, че трябва да има 30 мача за юношеските отбори. Няма нищо официално за Тодор Неделев. Няма оферта, която да обсъждаме. Има преговори с Еуженио, чакаме го два-три дни да каже дали ще дойде той е получил нашата оферта. Бразилците на този етап остават.“, заяви Зафиров.

Харесайте страницата на SportenPlovdiv.com тук и ще може да научавате по-бързо новините от спорта в Пловдив >>

SHARE