5 златни, 3 сребърни, 3 бронзови и купа за най-техничен състезател за АСКК ТРАКИЯ

147

На 17.02.2019г в зала „Дан Колов“ гр.Севлиево се проведе първото за 2019 година Национално първенство за мъже и жени /ката и кумите/ и мъже и жени 2ра девизия/кумите/ по карате Шинкиокушин.

От АСКК „Тракия“ Пловдив взеха участие 13 каратеки, които се представиха отлично като завоюваха 5 златни, 3 сребърни и 3 бронзови медала, както и купа за Най-техничен състезател.

Златни медалисти след изключително красиви финални срещи станаха: Александър Костадинов кат.65кг, Мирослав Милев кат.85кг, Иванка Делева кат.+60кг, Петър Маламов кат.70кг/втора девизия/, Петър Барашки кат.+80кг /втора девизия/.

Себърни медали спечелиха Илиян Христозов кат.65кг, Йордан Банков кат.85кг, Пламен Павлов кат.+80кг/втора девизия/.

Бронзови медали заслужиха: Иво Благов кат.75кг, Екатерина Маринова кат.55кг, Александър Петраков кат.80кг/втора девизия/.

Добро представяне направиха Адриан Петров и Красимир Николицов, които не достигнаха до призовата тройка.

Състезанието беше последен етап от определянето на Националния отбор, който ще вземе участие на Европейското първенство през месец април в Литва. От АСКК“Тракия“ в националния отбор за Литва ще вземат участие Илиян Христозов и Александър Костадинов в кат.65кг, Мирослав Милев и Валери Димитров в кат.85кг, а при жените Иванка Делева в кат.+60кг. В кат. до 75кг участие ще вземат Лъчезар Димитров /Бургас/ и Цветан Урумов /Шумен/, Тодор Тодоров /Севлиево/ ще участва в тежка категория, а Деница Георгиева в кат.55кг и в дисциплината ката. Селекцията за Националния Отбор на България за мъже и жени беше извършена от шихан Георги Попов и сенсей Димитър Трампов, които бяха изключително горди от красивите и оспорвани срещи, изпълнени с много атрактивни техники и нокаути.

Харесайте страницата на SportenPlovdiv.com тук и ще може да научавате по-бързо новините от спорта в Пловдив >>

SHARE