Страхотно! Валери Димитров и Иванка Делева европейски шампиони по карате

1414

Отново на върха, отново първи, отново Европейски шампиони по карате Шинкиокушин.

Валери Димитров с 19та Европейска титла при мъжете до 85кг, а Иванка Делева с 2ра Европейска титла при жени в кат.65кг.

Втория ден на Европейското първенство в столицата Вилнюс, Литва премина в неповторимия дух на карате Шинкиокушин. Много силни, изпълнени с нокаути срещи както при жените, така и при мъжете. За наша радост отново звуча химна на България и то два пъти.

Валери Димитров спечили 19та Европейска титла по карате Шинкиокушин спечелвайки 5 срещи в кат.85кг.
Валери премина през първите три кръга без никакъв проблем като преодоля всичките си противници / от Испания, Беларяс и Грузия/ още в редовното време с много технична и зрелищна игра. Трудности имаше благодарение на съдиите, които не искаха с лекота да присъдят победата на българина и дадоха шанс на литовските състезатели /домакини/ да разгърнат потенциала си в полуфинала и финала. Там нашият каратека игра с продължения и показа, че духа в карате е много важен за да победиш.

Иванка Делева стана Европейска шампионка в кат.65кг след като прегази противничките си от Украйна и Белгия още в редовното време. На полуфинала и финала се изправи срещу две литовки, които също се опитаха да затруднят нашето момиче, но тя не даде шанс на нито една от тях да стане шампионка. С продължения и много силна игра Делева стана отново шампионка.

Другите наши представители във втория ден отпаднаха още в първи кръг. Мирослав Милев в кат.85кг отпадна от Азербайджан след като показа много добра техническа игра, но малко не му достигна за да продължи в надпреварата. На Тодор Тодоров в кат.95кг се отключи стара травма и той не успя да завърши срещата.
Така нашите каратеки приключиха участието си с три медала за България – Цветан Урумов с бронзов медал в кат.75кг/от първия ден/ и Иванка Делева, Валери Димитров със злато от втория ден.

Харесайте страницата на SportenPlovdiv.com тук и ще може да научавате по-бързо новините от спорта в Пловдив >>

SHARE