Сметки! Играят ли Локо и Ботев за нещо до финала за Купата? Отговорът в SP

644

Снощи стана ясно, че за първи път в историята Ботев Пловдив и Локомотив Пловдив ще играят един срещу друг във финал в турнира за Купата на България. Финалът ще е на 15 май, сряда на националния стадион „Васил Левски“.

Ето и отговорът дали двата отбора ще играят за нещо в първенството до финала за Купата и какво ще се случи преди и след финала:

За Ботев:

Ботев със сигурност не играе за нищо до края на първенството. Ботев има три мача в първата шестица до финала. Тимът е четвърти с 47 точки и е в сферата на фантастиката да спечели третото място – в момента разлика с третия Левски е 12 точки – 6 кръга преди края на мачовете в първата шестица. Както е известно след като финалът вече е Ботев – Локомотив, то 4-то място няма да дава място на бараж за Лига Европа. Така третия – Левски или ЦСКА ще играе бараж със сигурност. Тимът ще е домакин на спечелилия баражите за седмо място. Ботев остава да играе единствено във финала на турнира на 15 май. При успех тимът ще си осигури освен трофея и участие в Лига Европа през следващия сезон. След финала обаче сезонът не свършва за Ботев. Тимът ще трябва да изиграе още три мача от първата шестица, които ще бъдат изцяло за престиж. Ако загуби финала Ботев няма да играе в Лига Европа.

За Локомотив:

Локомотив е в доста по-трудна позиция, защото ще трябва да играе на два фронта. Тимът има още два мача от втората осмица, които ще определят на кое място ще завърши тимът и дали ще играе срещу Етър или Ботев Враца. Едно е ясно Локомотив със сигурност ще играе в баражите за Лига Европа, но може да не ги завърши. Мачът преди финала за Локомотив ще е много интересен поради няколко причини. Срещата ще е от полуфиналите в баражите за Лига Европа в два мача на разменено гостуване. Първата среща ще се играе преди финала планирана е за 10 или 11 май. Ако Локомотив спечели Купата ще си осигури класиране за Лига Европа през следващия сезон и сезонът за тима приключва. Реваншът от баражите за Лига Европа няма да се играе и за финала се класира директно противникът на пловдивчани в тази среща Етър или Ботев Враца. Ако Локомотив загуби финала за Купата, то тогава тимът продължава сезона и борбата за седмото място и ще трябва да изиграе на 18 май реванша от полуфиналите в баража.

Едно е ясно освен, че купата със сигурност ще дойде в Пловдив един измежду Ботев или Локомотив ще играе и в Лига Европа. Вероятността и двата отбора да играят в Лига Европа е само една. Ако Ботев спечели Купата, а Локомотив спечели баража за Лига Европа срещу Левски или ЦСКА като гост.

Харесайте страницата на SportenPlovdiv.com тук и ще може да научавате по-бързо новините от спорта в Пловдив >>

SHARE