Левски Ойскирхен спечели 15-то издание на BG CUP – най-голямото българско спортно събитие в за българи в чужбина

4721

За 15-ти път се проведе BG CUP най-голямото българско спортно събитие за българи в чужбина. SportenPlovdiv.com за поредна година е медиен партньор на турнира. Победител в тазгодишното лятно издание на турнира стана отборът на Левски (Ойскирхен).

Във финала на турнира Левски (Ойскирхен) победи с 3:1 Опълчение (Метерзимерн). Бронзовите медали отидоха при отбора на Пирин (Манхайм), който победи Бай Ганьо (Манхайм) с 3:2.

Тази година участие взеха 33 отбора на българи живеещи в чужбина освен от Германия, имаше отбори от Англия, Франция, Белгия, Холандия, Дания и Испания.

Голмайстори на турнира станаха Вилиян Савов от шампионите от Левски (Ойскирхен) и Спас Василев от Орхус Лайнъс от Дания. Най-добър вратар стана вратарят на финалистите от Опълчение (Метерзимерн) – Енес Молаахмед.

Освен хубавите футболни срещи на турнира се завързаха и много приятелства. И се получи страхотен празник. Танцови изпълнения изпълни фолклорен състав „Луди млади“ от Кьолн, Германия, а финалното BG Party беше водено от DJ Cheffo в Kьолн.

Първото издание на турнира е през 2007, а до днес са организирани общо 13-ти поредни летни турнира. През 2017-та е организиран и първи зимен турнир в зала, който се провежда и през 2018-а. Така общите издания на турнира с утрешното ще станат 15. На 30 ноември тази година е планирано и третото издание на зимния турнир в зала.

Резултатите и класиране от турнира вижте тук >>

Харесайте страницата на SportenPlovdiv.com тук и ще може да научавате по-бързо новините от спорта в Пловдив >>

SHARE