Вики Радева в ТОП 5 на Европа

9273

Виктория Радева / ШК Марица/ раздели 3- 6 място на Европейското първенство, което се проведе от 1 до 11 август в Братислава/ Словакия/. Допълнителните показатели отредиха 5-то място на ученичката от НТГ, която участва в групата на девойките до 18 г. Шампионка в тази група стана полякинята Алисия Сливичка с 8 т., втора е Олга Баделка 7,5 т. от Беларус , а трета с 6, 5 т. завърши германката Анмари Мюш. Вики Радева също финишира с 6,5 – 6 победи,1 реми и 2 загуби.

В групата й взеха участие 72 девойки от 36 държави в Европа, а общия брой на участниците от 8 до 18 г. бе 1306 . Представянето на Виктория Радева е едно от най-добрите от всичките 19 български участника като за съжаление никой не успя да спечели медал. Вики бе „на косъм“ от медала, но допусна лека неточност в спечелена позиция в 7-и кръг именно срещу германката и това й коства медала.

Въпреки това нашето момиче се представи на висота и демонстрира разнообразие, добра тактика и стратегия. След кратка почивка тя ще хвърли всички усилия да се представи доста по-добре на Световното първенство в Индия от 1до 13 октомври. Освен това Вики с подкрепата на СПА Хотел Марково ще направи сеанс срещу 10 любители на 30 август в едноименния хотел.

Харесайте страницата на SportenPlovdiv.com тук и ще може да научавате по-бързо новините от спорта в Пловдив >>

SHARE