Ново предизвикателство пред пилотите от Eneos Cup

1750

Пилотите от Eneos Cup ще бъдат изправени пред ново предизвикателство през този уикенд. Те ще стартират в трети кръг от националния шампионат по автомобилизъм на писта и затворен маршрут, който ще се проведе на „Писта София“. Трасето в столицата ще е ново за всички участници от шампионата, което е предпоставка за още по-интересна и оспорвана битка за първото място на финала.

Състезателите в Eneos Cup се състезават с напълно еднакви автомобили Audi A4, подготвени от екипа на КА-2 Рейсинг. Колите са снабдени с 1.8-литрови турбо двигатели с приблизителна мощност 190 к.с. Идеята на шампионата е да бъдат показани качествата на пилотите, а тези на автомобилите да останат на по-заден план.

През тази година се проведоха два кръга от надпреварата, като до момента Венцислав Станев е едноличен лидер във временното класиране, след като спечели надпреварите на писта „Лики Моли“ и на „Писта Русе“.
В това състезание участие ще вземат Антоний Тонев, Васил Александров, Венцислав Станев, Денислав Терзийски и Христо Христов.

Квалификациите ще започнат в 12:30ч. в събота, а състезанието е в неделя от 10:00ч.

Харесайте страницата на SportenPlovdiv.com тук и ще може да научавате по-бързо новините от спорта в Пловдив >>

SHARE