Eneos Cup с първа квалификация на „Писта София“

1802

Днес на „Писта София“ се проведе квалификацията за третия кръг от националния шампионат по автомобилизъм на затворен маршрут и писта. Това бе първо излизане на пилотите от Eneos Cup на софийското трасе. В квалификациите участие взеха петима пилоти от едномарковия шампионат – Антоний Тонев, Васил Александров, Венцислав Станев и Денислав Терзийски.

Лидерът във временното класиране на Eneos Cup, Венцислав Станев бе най-бърз в квалификациите за място днес. Той записа най-добро време и в двете сесии днес. Шампионът за миналата година записа време от 1:05.116мин. в първата сесия, като остави зад себе си Антоний Тонев на повече от една секунда. Трето и четвърто време записаха Денислав Терзийски и шампионът от първото издание на Eneos Cup Ташо Ташев. Пети остана Васил Александров.
Втората квалификация не премина по много по-различен начин. Станев успя да подобри времето си до 1:04.033мин., което му донесе първата стартова позиция в утрешното състезание. С второ място остана Антоний Тонев, следван от Васил Александров и Денислав Терзийски. Ташо Ташев остана пети в тази сесия.

От първа стартова позиция в утрешното състезание ще стартира Венцислав Станев, зад него ще застанат Антоний Тонев и Васил Александров. Четвърти и пети на стартовата решетка ще бъдат Денислав Терзийски и Ташо Ташев.

Състезанието ще започне в неделя от 10:00ч.

Харесайте страницата на SportenPlovdiv.com тук и ще може да научавате по-бързо новините от спорта в Пловдив >>

SHARE