ВИДЕО: Желко Петрович: Декември ни трябва спешна селекция

2338

Наставникът на Ботев (Пловдив) Желко Петрович намекна, че няма намерение да подава оставка след поредното поражение на канарчетата в efbet Лига, този път с 3:0 при гостуването на Ботев (Враца). Специалистът обяви след срещата, че чака месец декември, когато да прецени кой става за Ботев, тъй като тимът се нуждае от селекция, защото в момента липсва класа.

“Мисля, че ако погледнем срещата, имахме много контузии. Не играехме добре. Можехме да поведем с 2:0, а след това направихме една глупост и ни вкараха гол.

Нямаме достатъчно класа. Това трябва да се разбере от привържениците. Трябва ни селекция през декември. Не ми е приятно да обяснявам “Защо?”. Нямам опции.

Имахме две положения, играхме добре до червения картон. Трябват ни още един-двама футболисти. Не знам защо трябва да се моля да ги вземем. Никой в Ботев не трябва да се бои дали ще попадне във Вторя лига, а да мисли за шестицата. Много сме разочаровани – не само привържениците и футболистите. Ако бяхме вкарали, щеше да е съвсем различно. Но не може да направиш такава глупост. Може да допуснеш гол, но да останеш с 11 души.

Трябва да мислим за следващия мач. Имаме тежък мач срещу Лудогорец. Може би ще трябва да използвам някои играчи до 19 години.

Всеки ден опитваме да работим. Някъде липсва класа, другаде – едно отиграване. Всеки, който обича Ботев, трябва да мисли за бъдещето.

Може и аз да съм някакъв проблем, но давам най-доброто от себе си. Но резултатите говорят. Ако някой мисли, че аз съм проблем, ще се вслушам. През декември трябва да се подсили отборът.

Не знам защо се говори за физически проблем. Това е старо клише, когато отборът губи. 20 години съм играл футбол и знам, че това не е физически проблем. Футболистите са изгубили самочувствие и нямам опция да порменя това. Затова чакам декември, ако вземем точки дотогава ще е добре. Тогава да преценя кой заслужава да носи фланелката на Ботев (Пловдив)”, коментира Петрович след тежкото поражение.

Харесайте страницата на SportenPlovdiv.com тук и ще може да научавате по-бързо новините от спорта в Пловдив >>

SHARE