СНИМКИ: Здравко Димитров и Георги Глушков уважиха мемориала „Денят на треньорите“

1589

Кандидатът за кмет на ГЕРБ за Пловдив Здравко Димитров присъства на мемориала на големите баскетболни треньори на Пловдив, които вече не са между нас. Димитров, който е бивш баскетболист награди участващите отбори на Академик Бултекс 99 и Марица Кършияка и им пожела много бъдещи успехи.

Бяха почетени Васил Кожухаров, Георги Йотков, Иван Николов, Йордан Делев, Любен Илиев, Любомир Гичев, Марин Груев, Симеон Вулев, Симеон Иванов, Тенчо Начев, Тодор Ненов и Христо Маринов.

На събитието присъства и президентът на БФБ Георги Глушков, който награди баскетболните легенди на Пловдив по случай 100 години баскетбол в Пловдив и 60 години от основаването на баскетболния отбор на Марица Пловдив. Почетни медали от федерацията получиха Здравко Димитров, Цонка Вайсилова, Тодорка Николова, Манчо Бонев, Мадлен Бонева, Ангелина Михайлова, Лалка Хорозова и други. Посмъртно беше наградена и голямата Пенка Стоянова, която ни напусна тази година, нейната награда беше получи дъщеря и.

Две срещи се изиграха на мемориала. В двубоя между 12-годишните на Академик и Марица направиха 28:28. При по-големите Академик победи Марица с 45:12.

Харесайте страницата на SportenPlovdiv.com тук и ще може да научавате по-бързо новините от спорта в Пловдив >>

SHARE