Асен Николов: Напускам ако няма сериозни мерки от ръководството

2612

Старши треньорът на Академик Бултекс 99 Асен Николов обмисля да напусне поста си, ако не види промени скоро.

„Съвсем заслужена победа за Левски Лукойл. Не съумяхме да изпълним всичко, което бяхме замислили, точно обратното. Трябваше да се откажем от борбата в нападение и да спрем бързата атака на Левски. За сметка на това имаме повече борби в нападение, но получихме 33 точки на бърза атака, което срещу отбор като Левски Лукойл решава мача. Оставаме настрани високия им процент от тройката, както и други неща.

В началото изглеждахме равностойни, докато не започнахме да излизаме от игровия план. След това ни наказаха с бързи атаки и вдигнаха разлика.

Има негативизъм в съблекалнята, както и между играчите и треньорския щаб, който оказва негативно влияние в последните мачове. Ако зависи от мен, ще искам промени и ще държа на тях, ако не се случат – аз ще напусна поста си.

Не съм доволен от новия играч Закари Люис. Ще изчакам да минат мачовете за Купата на България и ще взема решение за него.“

Басктеболистът на тима Обрад Томич също говори след поражението: „Загубихме от най-добрия отбор в Лигата според мен. В първите 10 минути се държахме равностойно, опитахме да се върнем в мача, но след това направихме доста грешки и им позволихме да ни вкарат доста точки на бърза атака. Нова ни е слабо място през целия сезон. Не можем да говорим за умора, защото в този цикъл играем от началото на сезона. Ще се борим в Балканската лига, както и за добро представяне в турнира за Купата на България.“

Харесайте страницата на SportenPlovdiv.com тук и ще може да научавате по-бързо новините от спорта в Пловдив >>

SHARE