Гражданският съвет за „Колежа“ оповести точки, които са коментирани на среща с Общината

2169

Уважаеми ботевисти,

Тази сутрин в Община Пловдив се проведе първата среща на Гражданския съвет за дострояването на стадион „Христо Ботев“ със заместник кмета г-н Пламен Райчев.

На срещата се обсъдиха следните теми:

От Гражданския съвет се постави въпроса за времевия график на процедурите по обществената поръчка и започване на строителството.

Също така беше обърнато внимание по темата за гарантирането на категория 4+ от УЕФА след приключване на строителството.

Относно графика, г-н Райчев поясни, че днес се очакват последните сметки по разделянето на двата етапа по строителството – ниво А група и 4+ на УЕФА, като планът на Общината е да се обяви една процедура за строителство.

Следващата седмица се очаква да се пристъпи към остойностяване на поръчката (процедура нужна за ЗОП), а след това да се премине към обявяването й.

Желанието на Общината е да има присъствие на членовете на Гражданския съвет на всяка една работна среща, свързана със строежа, още на етап подготовка на процедурата за избор на изпълнител, както и при самото строителство.

На уеб сайта на общината следва да бъде оповестявана всякаква документация, свързана с целия процес по изграждането на дома ни, с цел по-голяма публичност.

Харесайте страницата на SportenPlovdiv.com тук и ще може да научавате по-бързо новините от спорта в Пловдив >>

SHARE