Митко Илиев: Тежък двубой след дългата пауза

997

Футболист №1 на България за 2019 година – Димитър Илиев сподели своето мнение след днешния успеха на Локомотив (Пловдив) над Етър с 2:0. В интервю за Sportal.bg капитанът на „смърфовете“ похвали новото попълнение в тима Доминик Малонга, който се разписа с официалния си дебют, а също така обърна внимание на предстоящия мач с Левски от полуфиналите в турнира за Купата на България.

За успеха над Етър

– Тежък двубой след много дълга пауза. Видя се, че е тежко и за двата отбора. Мисля, че с търпение и постоянство в играта понатиснахме Етър. Имахме положения, които ако бяхме реализирали по-рано, щяхме да си уредим мача. Рутинна победа и мисля, че щеше да е нелогично, ако не бяхме стигнали до този гол, макар че падна късно. Важното е, че започваме с три точки след тази дълга пауза. Играта на Етър беше доста дефанзивна. Линиите бяха много близо една до друга. Играха много прибрано. Бранеха се много добре на моменти, но оставяха пространства и бяхме длъжни да уцелим точния момент. Радвам се, че най-накрая се пропукаха и успяхме да вкараме този гол. Още повече, че е изключително важно новият ни нападател да влезе със самочувствие. Има много солидна визитка. Надявам се това да е един импулс да продължава да вкарва в следващите мачове. Мисля, че внесе острота. Той е типичен нападател, който има усет за гола. Видяхме, че още в първата контрола вкара с глава. Има инстинкт на голаджия.

За решението да бъдат допускани фенове на стадиона

– Мисля, че решението на министерството да допусне фенове на стадиона е изключително правилно и го адмирирам. Публиката винаги ни е помагала и ни е вдъхвала увереност. Атмосферата беше много добра като за първи мач. Ако се допускаха повече хора, на трибуните щеше да има още фенове, защото всички са зажаднели за футбол. На нас, футболистите, не ни е лесно и ще ни трябва време, докато влезем в час.

За предстоящата битка с Левски в турнира за Купата на България

– Със сигурност Левски имат по-тежък мач (срещу Лудогорец), но и нашият не беше никак лек. Не може да се говори за натрупана умора. Важно е как ще се възстановим и да няма контузии. Мисля, че след няколко мача напълно ще влезем в кондиция. Що се отнася до мача с Левски, отборите се напълно равностойни и се борят на два фронта. Ще направим всичко възможно да вземем преднина в първия мач и да отидем със самочувствие в София за реванша. Много е важно да не допуснем гол. Тези мачове са много по-различни от двубоите във вътрешното първенство.

За физическото състояние, в което се намира той и Локомотив

– Чисто физически съм далеч от това, което изисквам към себе си. Когато ти е трудно физически, няма как да показваш тази игра, която можеш. Мисля, че скоро ще достигнем нивото, което всички искат.

Харесайте страницата на SportenPlovdiv.com тук и ще може да научавате по-бързо новините от спорта в Пловдив >>

SHARE