10 отбора може да участват в женското първенство през новия сезон

1293

Десет отбора може да вземат участие в женското първенство през следващия сезон. Това стана ясно след среща между председателя на Национална волейболна лига Атанас Гаров с клубовете. На срещата бяха още президентът на Българската федерация по волейбол Любомир Ганев и изпълнителният директор на НВЛ Станислав Николов.

На срещата присъстваха представители на шампионките от Марица (Пловдив), ЦСКА (София), Казанлък Волей (Казанлък), Раковски (Димитровград), Славия (София), Перун (Варна), Локомотив 1929 НИДО (София), ДКС Варна (Варна) и ЦПВК (София).

Предстои решението си за евентуално участие в първенство да вземат и от Берое (Стара Загора), които нямаха възможност да присъстват на срещата.

Клубовете бяха запознати с визията за развитието на женския волейбол. Ръководството на НВЛ и клубовете се обединиха около изготвяне на 4-годишна стратегия за женското първенство.

Предстои да бъдат изготвени предложения за формата на първенството през сезон 2020-2021. Вариантите ще бъдат дискутирани, след което ще се организира нова среща между Национална волейболна лига и клубовете, за да се вземе финално решение за броя на отборите и формулата за провеждане на шампионата.

Левски (София) няма да участва в първенство през този сезон, а Локомотив 1929 НИДО (София) се завръща в женското първенство след няколко години отсъствие. Новите отбори ще бъдат ДКС Варна (Варна) и ЦПВК (София).

Харесайте страницата на SportenPlovdiv.com тук и ще може да научавате по-бързо новините от спорта в Пловдив >>

SHARE