Шампионките на троен скок се дипломираха

1781

Две от най-силните атлетки на България “прескочиха” успешно училището и университета. Спортист номер едно на България за 2015-а година Габриела Петрова и световната шампионка за девойки на троен скок Александра Начева публикуваха снимки от края на учебната година.

Петрова, която ще навърши 28 години на 29 юни, взе диплома от Пловдивския университет със степен бакалавър със специалност социална педагогика. Габриела усилено се готви за олимпийските игри в Токио, които ще се проведат през лятото на 2021-а година, а след това има намерение да продължи образованието си за магистър.

18-годишната Начева завърши езиковата гимназия “Иван Вазов“ в родния й Пловдив. Александра учеше в паралелка по испански, но владее свободно и английски език. Пловдивчанката щеше да защитава светованата си титла за девойки под 20 години в Найроби, Кения през юли, но първенството беше отложено без има нова дата за състезанието. Начева също има амбиции за квота за олимпийските игри в Токио.

Двете топатлетки продължават да се готвят за сезон на открито, а националния шампионат за мъже и жени ще бъде на 8-9 август в София.

atletikabg.com

Харесайте страницата на SportenPlovdiv.com тук и ще може да научавате по-бързо новините от спорта в Пловдив >>

SHARE