Италианецът Алесандро Барони взе жълтата фланелка след 2-рия етап от обиколката на България след наказание на поляк

2842

Обиколката на България има нов водач в генералното класиране. Най-бърз във втория етап от Пазарджик до Пловдив бе Патрик Стош. Полякът обаче получи 10 секунди наказание, защото е бил „теглен“ от сервизния автомобил на отбора си „Востер“, след като спука гума.

Първоначално дори имаше предложение Стош да бъде дисквалифициран, но не се стигна до такава драстична мярка. Повече от 30 минути съдиите дискутираха казуса. Последваха и жалби от двата отбора.

Накрая се взе решение с жълтата фланелка да бъде Алесандро Барони от „Галина Колозио“, която му беше сложена от кметът на Пловдив Здравко Димитров. Италианецът бе втори в етапа. Той призна, че му е било много тежко на единственото в обиколката изкачване от първа категория край язовир Батак. Барони притежава и бялата фланелка за най-добър млад състезател до 23 години. Най-добър катерач е Давиде Босе, който получи бялата фланелка на червени точки от зам.-кметът Георги Титюков. Шефът на БФ по колоездене Драгомир Кузов благодари на кметът Здравко Димитров и полицията за перфектната организация във втория етап. Кметът получи почетен плакет. Утре предстои третият етап Пловдив-Сливен от 151 км.

Харесайте страницата на SportenPlovdiv.com тук и ще може да научавате по-бързо новините от спорта в Пловдив >>

SHARE